hur en Rosenbehandling går till

Under behandlingen ligger du ner på en massagebänk. För att möjliggöra för terapeuten att känna din kropps reaktioner rekommenderas att du endast har underkläder på dig. Det är dock alltid möjligt att anpassa förutsättningarna, det viktigaste är att du kan känna dig bekväm. Du får en filt över de delar av kroppen som inte behandlas. Vid en standardbehandling behandlar terapeuten först din ryggsida och sedan efter ungefär halva behandlingstiden framsidan av kroppen.

Rosenterapeuten lägger mjukt sina händer på din kropp. Du får tid att vänja dig vid att händerna är där. Efter det känner terapeuten igenom olika delar av kroppen för att känna var spänningar sitter. Händerna ”möter upp” spänningarna med samma kraft som muskeln håller.

Terapeuten kanske säger något om vad spänningar i den delen av kroppen kan ha att göra med, och väntar för att se om din kropp svarar på det. Svaret går att se i andningen och i musklerna men även verbalt; terapeuten ser då efter reaktioner i kroppen som svarar an på det du säger; det kan vara en muskel som slappnar av eller spänner, en skiftning i andningen eller färgförändring i huden. Dessa svar guidar terapeuten vidare. Det kan dyka upp minnen, bilder eller känslor hos dig, och om du vill kan du verbalisera dem för terapeuten och dig själv. Tillsammans utforskar du och terapeuten de reaktioner som du upplever.

Det är under en behandling alltid möjligt att be terapeuten backa, sakta ner eller helt ta bort sina händer. Kommunikationen kring dina gränser är en viktig del i ert gemensamma arbete.  Det kan också vara bra att veta att en Rosenterapeut har ingått ett tysthetslöfte, och inte för vidare något som sägs mellan er.

2 reaktioner på ”hur en Rosenbehandling går till”

    1. Hej! Jag ber om ursäkt för sent svar då jag inte sett ditt meddelande! Introduktionskurser finns i Stockholm, Göteborg och ibland på fler orter och är en helg. Intensivkurser är en vecka och finns i nuläget endast i Stockholm. Utbildningen har nyligen flyttat till Huma Nova, så se deras hemsida för mer information om kurs och priser. Jag kan verkligen rekommendera dig att prova en introduktionskurs! Maria

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s